ATTC Evo-Repro 2 - PECOS 6

Toegevoegd op 5 oktober 2014 om 00:00 door Dick Hoogendam
Whatsapp Facebook Twitter


ATTC Evo-Repro 2 - PECOS 6
3 oktober2014
In Leiden en omgeving wordt het Leidens Ontzet in grote lijnen gevierd met in de vroege uurtjes haring en wittebrood, kermis, optocht en 's avonds vuurwerk na afloop.
Ook bij ATTC kwam er weliswaar geen vuurwerk aan te pas maar de nog ongeslagen en sympathieke ATTC-er Remy Venema moet de aanvalsdrift van Pecos speler Dick Hoogendam hebben aangevoeld als boem boem.
Zoals in de prognose voorafgaand aan dit duel geschreven, wilden we allemaal uitgerekend Venema sportief ten val brengen. Maar zowel Verkerk als Offierski gingen met 3-0 ten onder. In de laatste wedstrijd moest het dan maar gebeuren. Venema op scherp en Hoogendam op scherp.

Dick nam vanaf de eerste bal het initiatief, maakte 0-1 en 0-2 en sloeg daarna keer op keer winnende slagen.
Dat mondde uit in 5-11 winst in de 1e game. De kopman van ATTC zocht advies van zijn teamgenoten. Maar desondanks dat bleef Dick actief de toon zetten. Dat moest ook wel gezien het spelbeeld eerder tegen Verkerk en Offierski die alsmaar naar achteren werden gedreven door de mooie backspin ballen van de Alphenaar en zijn slagkracht daarna.

Venema probeerde in de 2e game het tij te keren maar sloeg op zijn cruciale scoringsmomenten de bal keihard in het net of over de tafel. Dit tot opluchting van de auteur van dit stukje, die wel op de goede momenten scoorde, 7-11 2e game.
In de 3e game liep ondergetekende uit naar 6-10, nam dit keer geen time out en won met 8-11.
Het siert Venema dat hij geen excuses zocht voor dit onverwachte verlies."Je was dit keer gewoon beter", aldus Remy

Het was trouwens het enige tegenpunt wat Pecos kon scoren tegen het Alphense trio bestaande uit genoemde Venema, Patrick Ras en Rene v.d. Put. Eerder op de avond leek Jacek Offierski oppermachtig tegen Rene van der Put door de eerste 2 games gemakkelijk naar zich toe te trekken (7-11, 3-11). In de 3e game gaf de scheidsrechter (de auteur) een ''let'' op 5-6 en een scorende Jacek. Dat scorende punt telde dus niet, geen 5-7,
want het 'let' was net geroepen voor het scoren. De tegenstander bleef stil. Offierski leek uit het veld geslagen na 6-6, maar vocht door tot 10-10,11-11,12-12. Helaas ging deze game met 14-12 door pech verloren. Rene v.d. Put ging door en won de volgende twee games met 11-7 en 11-8 en de pot met 3-2.
Ook het dubbelspel met het duo Hoogendam/Offierski moest een 3-1 verlies incasseren van het duo Venema/Ras.
Uitslag 9-1: Otto 0, Jacek 0, Dick 1, dubbelspel 0
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento